26.03.2023

Pekka Rinteen näköispatsas julkistettiin Nashvillessa

Pekka Rinne sai upean kunnianosoituksen lauantaina Nashvillessa, kun hänestä tehty patsas julkistettiin Bridgestone Arenan edessä. Pekka Rinteen ura maalivahtina Nashville Predatorsissa oli merkittävä, josta patsas on kunnianosoitus Pekalle.

Pekka on myös Nashvillessa hyvin pidetty, mistä kertoo sankoin joukoin paikalle saapunut yleisö. Tapahtumaan osallistuivat niin paikalliset fanit kuin kansainvälisetkin vierailijat. Paikalla oli myös Rinteen perhe sekä useita NHL-tähtiä, jotka olivat pelanneet Rinteen kanssa samassa joukkueessa. ”Kiitos Pekka!” -huudot kaikuivat pitkin Broadwayta, kun rakastettu maalivahti saapui aukiolle hymyillen ja tervehtien faneja, mediaa ja entisiä Predators-joukkuekavereita, jotka olivat tulleet mukaan juhlimaan.

Patsaan suunnittelussa on pyritty korostamaan Rinteen vaikutusta Nashville Predatorsin menestykselle. Patsaan jalustaan on myös kaiverrettu hänen saavutuksensa, kuten Vezina Trophy -palkinto, joka hänelle myönnettiin NHL:n parhaana maalivahtina kaudella 2017-2018.

Pekka Rinne on ollut merkittävä hahmo Nashvillen urheiluhistoriassa. Hän on osoittanut urheiluhenkeä ja sitoutumista joukkueeseen, ja hänen panoksensa Nashville Predatorsin menestykselle on korvaamaton. Rinne on myös tärkeä esimerkki paikallisille nuorille urheilijoille, sillä hän on osoittanut, että kova työ ja sitoutuminen voivat johtaa menestykseen.

Rinne, joka pelasi koko 683 ottelun NHL-uransa Nashvillessä, jäi eläkkeelle vuonna 2021 15 kauden jälkeen. Viime kaudella hänen pelinumeronsa 35 oli ensimmäinen ja ainoa jäädytetty pelinumero Predators-organisaation historiassa. Patsaan suunnittelusta vastanneen taiteilijan mukaan Rinne on ollut esikuva paitsi urheilullisessa mielessä, myös yhteisöllisyydessä ja hyväntekeväisyystyössä.

Pekka kertoo NHL:n haastattelussa, että patsas ei edusta vain häntä. ”Se edustaa myös perhettäni, organisaatiota, Nashvillen kaupunkia, organisaatiomme perusarvoja, kuten kovaa työtä ja yhteisöllisyyttä. Se edustaa menneitä pelaajia, jotka ovat olleet Nashvillessä, nykyisiä pelaajia ja tulevia Nashville Predators -pelaajia. Olen äärimmäisen ylpeä, nöyrä ja kiitollinen. On vaikea löytää sanoja, mutta haluan vain kiittää kaikkia tästä erityisestä hetkestä.”

Onneksi olkoon upeasta kunnianosoituksesta!